Telefon boyutları (Teknoloji)

Yayın Tarihi: 26.08.2019


9 Ocak 2007'de ilk iPhone modeli bizlere sunulduğundan beri bir akıllı telefon dünyası aldı başını gidiyor. Önceleri telsiz tipi telefonlar, tek ekranlı/renkli modeller vardı. Biz de bunlarla mutluyduk, ta ki cebimizde bir yarı bilgisayar yarı telefon taşıma fikrini benimseyip bunun harika olduğunu düşünene kadar. Gerçi o kadar da kötü bir şey değil akıllı telefonlar ancak yararı olduğu kadar zararı da var, bunu kabul etmek gerekir.

Bu yazıda yarar ve zararlarından ziyade bu akıllı telefonların boyutları hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Önceleri boyurları hayli küçüktü ve bundan hiç sıkıntı duymadım. Ancak giderek boyutları büyümeye başladı. Büyüdükçe inceldiler ve daha hassas hale geldiler.


Bence ideal boyut 4.7inç ile 5.8inç arasında olmalı. Zira tek elle kullanmak isteyenler için harika ölçülere sahip. Ayrıca ergonomik, ele oturduğu gibi cebe de tam oturacaktır. Ekran boyutu herhangi bir şey izlemek için uygun gelmeyebilir kimilerine, ancak bu bir cep telefonu ve televizyonda ya da monitörde bir şeyler izlemek varken ne işimiz var küçücük telefon ekranı ile. Diğer sosyal medya videolarını pekala bu küçük ekranda izleyebiliriz zira detay görmemize gerek yok.

Bence telefonların kullanım kolaylığı açısından küçük olması gerekir. Compact modellerin artması dileğimle, saygılar.

Erhan

Yorumlar